Basis Strategie Blackjack

Van alle blackjack strategieën die we vandaag de dag ten opzichte van elkaar onderscheiden is de basis blackjack strategie ongetwijfeld de bekendste, zeker onder beginners. Deze vrij standaard strategie is zo interessant omdat ze op brede schaal kan worden toegepast en vooral aan beginners een veel beter inzicht geeft in de mogelijkheden die blackjack als kansspel met zich meebrengt. De basis strategie blackjack is volledig gebaseerd op het verschil tussen kaarten met een lage en een hoge kaartwaarde. Deze waardes zijn volgens dit systeem dan ook bepalend voor het potentieel waar je als speler tijdens een bepaalde speelronde over beschikt. Ben jij eveneens op zoek naar een interessante strategie om te hanteren tijdens het spelen van blackjack? Twijfel dan geen moment langer en ontdek wat deze bijzondere strategie allemaal voor jou in petto heeft!

Lage dealerkaarten

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de verschillende dealerkaarten die tijdens een spelletje blackjack gespeeld kunnen worden. We onderscheiden hierbij de dealerkaarten met een waarde van 2 tot 6. Volgens de basis strategie blackjack zijn deze kaarten voor de speler altijd zeer gunstig waardoor ze de winstkansen aanzienlijk bevorderen. Je dient er als speler in deze situatie evenwel voor te zorgen dat het maximale potentieel daadwerkelijk wordt benut. Je doet dit door veel te splitsen en te verdubbelen om op die manier het maximale geld uit één enkele speelbeurt te halen. Je weet immers nooit of je dergelijke goede kaarten de volgende ronde nog voorgeschoteld zal krijgen of niet. Lage dealerkaarten zo optimaal mogelijk uitspelen is dan ook een absolute must.

Hoge dealerkaarten

Krijg je kaarten gedeeld die over een hogere kaartwaarde beschikken, dan dien je er rekening mee te houden dat je als speler aan het begin van de speelronde meteen over een bepaalde nadeel beschikt. In sommige gevallen kan je dat nadeel perfect ombuigen waardoor je alsnog de speelronde kan winnen, maar het zal iets meer moeite vergen. Bij hoge dealerkaarten wordt het niet aangeraden om te splitsen en te dubbelen en bovendien ben je als speler min of meer verplicht om door te blijven kopen tot je een respectabele kaartwaarde hebt bereikt. Het spreekt voor zich dat je er in deze situatie vaak niet op kan hopen dat de dealer zichzelf kapot speelt, maar het eerder zo is dat jij als speler dit risico loopt. Wees hier dan ook aandachtig voor.

Pas op met de aas!

De informatie achter de basis strategie blackjack maakt duidelijk dat je als speler extra aandacht moet besteden aan je kaarten wanneer er een aas wordt gespeeld. Een aas wordt door veel spelers als de ideale kaart aanzien. Ze kan immers worden ingezet als één, maar ook als 11 waardoor je zomaar met twee kaarten een blackjack kan hebben. Let wel, bij een aas is het nooit aan te raden om te verdubbelen. In dit geval zal de kaart namelijk altijd tellen als 1 waardoor je een niet onbelangrijk voordeel als speler kwijt bent.

Verzeker je niet tegen een blackjack van de bank!

Er staan in de basis strategie blackjack enkele opvallende punten waar je als speler altijd rekening mee zal willen houden. Zo zijn er twee aandachtspunten die er een beetje uitspringen. In eerste instantie wordt het bijvoorbeeld aangeraden om nooit voor de “Even Money” optie te kiezen. Bovendien is het echter ook zo dat de strategie het toepassen van de verzekering bij een mogelijke blackjack van de bank verbiedt. Waarom? Omdat je in deze situatie eigenlijk nooit echt wint als speler. Je verzekeren tegen een mogelijke blackjack van de dealer die waarschijnlijk toch niet zal vallen kost je namelijk altijd de helft van je inzet. Eenvoudig verdient voor het (online) casino waarbij je gaat spelen!

Is de basis blackjack strategie interessant of niet?

Wanneer we de basis blackjack strategie in detail gaan bekijken kunnen we een aantal vaststellingen doen. In eerste instantie zorgt deze strategie er namelijk voor dat je als speler steevast een beter inzicht krijgt in de manier waarop blackjack het best wordt gespeeld. Dit betekent automatisch dat het risico op verlies in de kiem kan worden gesmoord. Anderzijds is het ook zo dat de strategie met een aantal factoren geen rekening houdt waardoor ze niet helemaal sluitend is te noemen. Toch, wanneer we alles bij elkaar kunnen optellen kunnen we geruststellen dat deze strategie één van de betere op de markt is die het proberen absoluut meer dan waard is. Let wel, wanneer je deze strategie als beginner wenst te hanteren is het altijd aangeraden om dit te doen tijdens het spelen van een gratis spelletje blackjack. Mocht de strategie voor jou dan toch niet goed uitpakken ben je geen geld kwijt en heb je weer een beetje kennis extra.