Verzekeren bij Blackjack

Ook verzekeren is een van de mogelijkheden die je wel eens zou kunnen tegenkomen tijdens blackjack. Wellicht ben je het al wel eens tegengekomen maar wist je niet precies wat het betekende. Je vindt het ook wel eens terug als ‘insurance’ tijdens een Engelse versie van het spel. Hoe verzekeren werkt is eigenlijk heel erg simpel. We zullen precies

Wanneer mag je verzekeren?

De dealer krijgt altijd een open kaart en een dichte kaart. Op het moment dat de open kaart van de dealer een Aas is, mag je kiezen voor een zogenaamde verzekering. Je verzekert dus tegen een mogelijke blackjack van de dealer. Als je wilt verzekeren kost dit de helft van je oorspronkelijke inzet. Stel je hebt bijvoorbeeld 40 euro ingezet, dan zet je nog eens 20 euro in voor de verzekering. Dit plaats je dan ook in het speciale vakje voor de verzekering.

Mogelijke situaties

Stel je kiest voor de verzekering kunnen er twee dingen gebeuren. De dealer heeft blackjack, of niet. Op het moment dat de dealer blackjack heeft betaalt de verzekering 2 tegen 1 uit, je krijgt dus twee keer je verzekeringsgeld terug, en je mag het verzekeringsgeld houden. In het voorbeeld hierboven zou dat dus 60 euro zijn. Stel de dealer heeft geen blackjack, dan ben je je premie kwijt.

Is het slim om te verzekeren?

Eigenlijk niet, het is namelijk zo dat de kans dat de dealer geen blackjack heeft groter is dan dat de dealer wel een blackjack heeft. Je kunt het dan ook een beetje vergelijken met ‘even money’. Er zijn namelijk maar 4 kaarten die kunnen zorgen voor een blackjack. Daarentegen zijn er 9 kaarten die niet kunnen zorgen voor een blackjack. Daarnaast krijg je bij een gelijkspel met de dealer je inzet terug, je hebt dan geen winst maar ook geen verlies. Verzeker je tegen een blackjack en heeft de dealer geen blackjack, dan verlies je je verzekeringsgeld.  Het maakt overigens ook niet uit welke kaarten je zelf hebt om te verzekeren. Je verzekert je alleen tegen een blackjack van de dealer waarbij je je inzet kwijt raakt.